Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreteri ve Abdullah Öcalan’a Özgürlük Arap İnisiyatifi üyesi Bahadin Şaban, Kürdistan halklarının ve dünya özgürlükçü hareketlerinin dayanışmasının Önder Öcalan’ı özgürleştireceğini belirtti.
Önder Apo’ya karşı uygulanan Uluslararası Komplonun 22’nci yıldönümünde, bir grup Arap aydını Önder Apo’ya özgürlük Arap İnisiyatifi başlattı.
Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreteri ve Öcalan’a Özgürlük Arap İnisiyatifi üyesi Ahmed Bahadin Şaban, Güney Afrika’nın faşist zihniyetli iktidarından kurtarılan Nelson Mandela gibi halkların ve dünya özgürlükçü hareketlerin birliğinin Önder Öcalan’ı da özgürleştirmeye yeteceğini düşündüklerini belirtti.
Arap İnisiyatifi’nin Önder Öcalan’a Özgürlük kampanyası için önemli olduğunu belirten Şaban, kampanyanın başlangıcından bu yana aralarında Mısır’ın aydın, dindar ve siyasetçilerinin bulunduğu 8 bin imzanın toplandığını aktardı.
“Kürt halk mücadelesini tanıtmaya ve faşist Erdoğan’ın suçlarını ifşa etmeye çalışıyoruz. Önder Öcalan’ın mücadelesi ve her iki halk için dayanışma ve desteğe ihtiyaç var” dedi.
Kürdistan halklarının direneceğine inandıklarını belirten Şaban, halkların ve dünyadaki özgürlükçü hareketlerin desteğiyle de Önder Öcalan’ın özgürleştirileceğini umut ettiklerini ifade etti.
Bu kampanya ile Önder Apo’nun mücadelesini ve fikirlerini tanıtacaklarını belirtti.